Persoonlijke opleidingsvoucher: resultaten

03-12-2020

Het bestuur van de Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf heeft in opdracht van de cao-partijen met ingang van 1 januari 2018 een tijdelijke regeling (pilot) in het leven geroepen waarin medewerkers een persoonlijk opleidingsvoucher van € 200,- per jaar (deeltijd medewerker naar rato) kunnen inzetten voor arbeidsmarktrelevante opleidingen en trainingen. Deze tijdelijke regeling is per 1 januari 2019 voortgezet voor de duur van de huidige cao (31 juli 2020).

Resultaten 
In een periode van 31 maanden zijn 189 persoonlijke opleidingsvouchers aangevraagd door werknemers uit 45 bakkerijen. Dat is 0,4% van het aantal werknemers in de bakkerijsector. Er is voor € 25.634,64 door het Sociaal Fonds uitgekeerd. In artikel 25.4 cao wordt aangegeven dat de cao-partijen de regeling in 2020 evalueren en een besluit nemen of de regeling wordt voortgezet, aangepast of afgeschaft.

Een greep uit de gevolgde trainingen 
Arbeidsmarktrelevant is als voorwaarde gesteld voor toekenning van een persoonlijke opleidingsvoucher. Deze voorwaarde is ruim geïnterpreteerd zo blijkt uit onderstaande trainingen en cursussen die zijn gevolgd: Leidinggeven op de werkvloer, Cursus Spaans voor beginners en gevorderden, Winkelbegeleider, Macarons, Workshop Getoerd gerezen, Yellow belt Lean Manufacturing, Talentcoaching, Dessert taarten en gebak, Chocolade skills 2.0, Bedrijfsadministrateur 4, Online scan professionals in Finance, workshop Gastologie, Praktijkdiploma loonadministratie, Fitnesstrainer A opleiding, Patisserie, Master class Panettone & brioche, HACCP-studie, Heftruck cursus, Taaltraining Nederlands voor Poolse werknemers, Post HBO Strategie en Verandering, Chemie HBO5, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Timemanagement en Lasschool

Voortgezet? Aangepast? Afgeschaft?
De cao-partijen staan voor de keuze. Wat vindt u? Dient de persoonlijke opleidingsvoucher te worden voortgezet, aangepast of afgeschaft? Een leven lang leren loont, maar een sectorregeling komt niet tot z’n recht wanneer slechts 0,4% van de werknemers daadwerkelijk hiervan gebruik maakt. De voucherwaarde verhogen? Een persoonlijk opleidingsbudget? Suggesties en ideeën zijn van harte welkom en kunt u sturen naar: info@sociaalfondsbakkersbedrijf.nl.