Nationale Bakkerij Academie

De Nationale Bakkerij Academie (NBA) is een opleidingshuis met praktische MBO- en praktijktrainingen voor bakkers, verkoop- en procesmedewerkers. Concurrentie van buitenlandse bakkerijen, het afnemend consumptievolume en de prijsontwikkeling bedreigen de toekomst van de bakkerijbranche. Reden genoeg voor de NBOV, de NVB en werknemersorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen om de handen in één te slaan en zich te richten op de verbetering van medewerkers en bedrijven in de bakkerijbranche.

MBO-opleiding op de werkvloer
“De Nationale Bakkerij Academie is een initiatief van die vier organisaties,” vertelt Carla Zwierstra, manager van de Nationale Bakkerij Academie. “De opleidingen zijn bedoeld voor bakkers, verkoop- en procesmedewerkers die beter willen worden in hun vak. Zij hoeven niet terug de schoolbanken in, maar volgen de opleiding gewoon op de werkvloer, via e-learning en in praktische trainingsbijeenkomsten. De één- of tweejarige opleiding wordt afgerond met een examen en is goed voor een erkend MBO diploma niveau 2,3 of 4.”

Toekomst voor bakkerijbranche
Naast de opleidingen biedt de Nationale Bakkerij Academie praktische trainingen die verdieping geven aan de dagelijkse werkzaamheden. Alles is bedoeld om de bakkerijsector naar een hoger niveau te tillen. Zwierstra: “Opleiding en training is een goede manier om te verbeteren, niet alleen voor een individuele medewerker, maar zeker ook voor een bedrijf.” De Nationale Bakkerij Academie draagt daar aan bij met goede, praktische opleidingen en trainingen. Zodat er een mooie toekomst is voor iedereen die werkzaam is in de bakkerijbranche.

Meer informatie is te vinden op www.nationalebakkerijacademie.nl.